The Lasses – Ziel van Schotland

BeheerderTheaterconcert

Prachtige harmonieuze meerstemmige muziek van The Lasses. Bijzondere tip van Peter en Esther de Neef bij Volgspot. Op zaterdag 17 februari om 20.15 uur in De Verwachting in Ritthem en een dag later op zondag 18 februari om 15.00 uur in het Kerkje van Burgh.

Met betoverende harmonieën en prachtige arrangementen brengen The Lasses de magie én de realiteit van Schotland tot leven. Waan je voor even in Caledonia en luister naar ballades over clans en kastelen, vissersvrouwen en marktmeisjes, en sympathieke verhalen over The Lasses’ eigen ervaringen op tour door Schotland. 

Sophie Janna en Margot Merah treden al tien jaar samen op met hun bijzondere repertoire van liedjes uit de Keltische traditie en aansprekend eigen werk. Met dat repertoire toerden ze vier jaar geleden voor het eerst ook door Schotland. Betoverd door de woeste natuur, de onstuimige geschiedenis en de rijke cultuur brengen The Lasses hun favoriete nummers uit dit mooie land voor het voetlicht. Soms helemaal a capella, soms omlijst door warme arrangementen op gitaar, ukulele, shrutibox en bodhrán staat de tweestemmigheid van Margot en Sophie steeds centraal. 

Voel de wind in de Schotse Highlands, ruik de wilde tijm van de Lowlands en geniet van deze ode aan Schotland.