Tegoed

Als je eerder al hebt aangegeven dat je een tegoed wilde voor je tickets van geannuleerde voorstellingen, dan is dit verwerkt als ‘online tegoed’. Je kunt dit tegoed dus nu zelf gebruiken als betaling voor een nieuwe bestelling via onze website wanneer je bent ingelogd.

Toestemming nodig voor omzetting naar tegoed voor geannuleerde voorstellingen

Om tickets van geannuleerde voorstellingen in de toekomst om te kunnen zetten naar online tegoed, hebben wij jouw toestemming nodig. Dit kan door een vinkje te zetten bij ‘Toestemming Tegoed’ zoals in de afbeelding onderaan is aangegeven. Helaas kunnen wij dat niet voor je doen. Je kunt dit wijzigen door in te loggen op https://theatersaanzee.com/beheer/. Zie hieronder een voorbeeld:

Bestellingen met tegoed

Je kunt met dit digitale tegoed online betalen voor je bestelling. Wanneer dat niet lukt, stuur ons dan een e-mail zodat wij dit voor jou kunnen regelen, via info@theatersaanzee.com. Het kan zijn dat je nog een bedrag moet bijbetalen voor de nieuwe bestelling. 

Let op: Heb je nog kaarten van door de coronacrisis geannuleerde voorstellingen en heb je nog niet eerder gereageerd op onze oproep? Doe dat dan alsnog via info@theatersaanzee.com! Wij kunnen ervoor zorgen dat het geld van de tickets wordt omgezet in een tegoed, donatie of terugbetaling. Het is altijd mogelijk je geld terug te vragen voor tickets van geannuleerde voorstellingen.

Geldigheid coronategoed

De geldigheid van het coronategoed is t/m 30 juni 2022. Wanneer het vanwege COVID-19-maatregelen nodig mocht zijn om de geldigheidsduur te verlengen, dan word je daarvan op de hoogte gebracht. Het tegoed kun je dan op een later moment gebruiken.