Solidair met sector

Theaters aan Zee solidair met de gehele podiumkunstsector

Nieuwe maatregelen
Afgelopen maandag heeft de overheid verdergaande maatregelen genomen die gevolgen hebben voor het programma na 6 april. Dit houdt in dat ook de geplande voorstellingen vanaf 7 april tot 1 juni nu geannuleerd zijn. 

Solidair
Naar aanleiding hiervan heeft de overkoepelende brancheorganisatie Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) aan alle theaters en podia in Nederland gevraagd solidair te zijn met de podiumkunstsector. De brancheorganisatie is in gesprek met OCW om te voorkomen dat onze theaters en concertgebouwen in Nederland failliet gaan. 

Afwachten
Ons is daarom met klem verzocht tot 1 juni niet met eigen oplossingen te komen met betrekking tot de financiƫle problematiek zoals onze regeling ten aanzien van terugbetaling kaarten, tegoedbonnen tot een donatie. Onbedoeld en indirect zouden wij op dit moment hiermee andere theaters in problemen kunnen brengen.

Geduld
Gelet op dit dringende verzoek hebben wij alsnog besloten onze benen even stil te houden en te wachten op de landelijke richtlijnen in dit kader. Tot die tijd vragen wij je om geduld te hebben, ook als je ons al een mailbericht hebt gestuurd. Door de enorme hoeveelheid mails die wij elke dag ontvangen, duurt een reactie langer dan je van ons gewend bent. Onze excuses voor dit ongemak. 

Nieuwe data geannuleerde voorstellingen
We zijn nu bezig zoveel mogelijk vervangende data te krijgen voor de voorstellingen die we hebben moeten annuleren. Ook ten aanzien hiervan heeft de brancheorganisatie gevraagd deze data nu niet direct te communiceren maar de berichtgeving vanuit de sector af te wachten.

Intussen: Stay safe!