Gezocht: figuranten voor Vliegende Hollanders

BeheerderGeen categorie

Op 14 t/m 17 oktober komt de filmcrew van Vliegende Hollanders naar Arnemuiden voor opnames. Ze filmen de opnames van de E.L.T.A. Dat is de eerste luchtvaarttentoonstelling in Amsterdam in 1919. Zie de blog van KLM onderaan dit bericht, voor meer informatie. Voor deze draaidag zoekt de productie enthousiaste mannen en vrouwen vanaf 16 jaar om te figureren. Wij zoeken ook speciaal naar mannen met baarden en snorren, en een man van ongeveer 43 jaar met baard die op 16 en 17 oktober Prins Hendrik kan spelen.

Vliegende Hollanders speelt zich af tijdens de begindagen van onze commerciële luchtvaart. Vliegtuigbouwer Anthony Fokker en oprichter van de KLM Albert Plesman waren als luchtvaartpioniers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoewel hun karakters als dag en nacht van elkaar verschilden, slaagden ze er samen in om Nederland tijdens het Interbellum tot een belangrijke speler te maken op het wereldtoneel van de luchtvaart. Wat de internetrevolutie heden ten dage betekent voor de mensheid, betekende de opkomst van de luchtvaart destijds.

De achtdelige televisieserie zal in het najaar van 2020 worden uitgezonden door AVROTROS op NPO1 en wordt 1 van Nederlands grootste dramaserie ooit gemaakt. Hoofdrollen worden vertolkt door Daan Schuurmans, Fedja van Huet, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer, Bram Suijker en Steef de Bot. En de regie is in handen van Joram Lürsen.

We zijn voor deze opnames op zoek naar geldschieters, journalisten, kelners, piloten, toeschouwers die kijken naar de London-Melbourne Race. En nog meer. Iedereen wordt van top tot teen gestyled naar het jaar 1939 en krijgen originele kleding aan uit die tijd. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden, de mannen mogen niet langer zijn dan 1.83m en maximaal confectiemaat 54 dragen.

Meer informatie of aanmelden kan via e-mail naar vliegendehollanders@figuratie.nu en stuur een recente foto met je naam, leeftijd, telefoonnummer mee. 
https://blog.klm.com/nl/elta-luchtvaart-in-amsterdam-1919/