Envelopactie

Af en toe zetten wij de Envelopactie in bij een voorstelling. Waarom doen we dat? En wat houdt dat in?

Soms krijgt een voorstelling niet de publieke belangstelling die hij verdient en dat is jammer en zonde. Om publiek uit te nodigen toch eens een minder bekende voorstelling te ‘proberen’ zonder enig risico te lopen, kun je als bezoeker voor deze voorstelling een kaartje kopen op basis van de Envelopactie.

Je krijgt dan bij binnenkomst – aan de kassa – een envelop met je naam erop. Na afloop van de voorstelling mag je zelf bepalen wat deze voorstelling jou waard was. Deze persoonlijke ‘waarde’ druk je in geld uit en doe je in de envelop en levert deze in in de daarvoor bestemde ‘enveloppenbus’.

Het gaat dus bij deze actie niet om een vrijkaartje, maar meer om een uitnodiging om eens iets nieuws en/of onbekends te proberen. Op deze wijze bouwen wij als theaterorganisatie aan het verbreden van het aanbod wat weer ten goede komt aan de kwaliteit en diversiteit die wij graag als stichting op onze podia willen bieden. Je committeert je als bezoeker om na te denken over de waarde van de voorstelling waarbij de richtprijs altijd wordt aangegeven (normaal tarief). Het staat je natuurlijk geheel vrij om zelf het bedrag te bepalen.