Coronamaatregelen

Coronaprotocol ‘De Verwachting’ in Ritthem

Veiligheid en gezondheid van ons allen staan voorop! Tijdens een bezoek aan ons theater – ook de andere locaties – wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel en er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Ondanks dat, zullen wij ernaar streven de theaterbeleving zo groot mogelijk te houden. 

Welke belangrijke maatregelen hebben wij getroffen om de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers te waarborgen?

  • In ons huiskamertheater maar ook op onze andere locaties gelden de RIVM-maatregelen voor theaterbezoek. 
  • Contactmomenten worden zoveel mogelijk beperkt; bijv. alleen pinnen en geen contante betalingen.
  • De meeste voorstellingen worden twee keer op een avond (of dag) gespeeld. Tussen de voorstellingen door wordt er schoongemaakt.
  • Wij gaan ervan uit dat de personen van een reservering bij elkaar kunnen zitten. Als dat niet zo is, moeten wij hiervan op de hoogte worden gebracht d.m.v. een e-mail
  • Er staat op diverse plekken desinfectiegel. In ieder geval bij binnenkomst en bij eventueel toiletbezoek willen wij je vragen je handen hiermee te reinigen. Sowieso is het verstandig zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan.
  • Het belangrijkste voor jouw theaterbezoek is dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Heb je klachten, blijf dan vooral echt thuis! Stuur ons dan een e-mail of een WhatsApp om je afwezigheid te melden, voordat de voorstelling plaatsvindt.
  • Huiskamertheater De Verwachting beschikt over mechanische ventilatie, waarbij vuile lucht wordt afgevoerd van binnen naar buiten en schone lucht van buiten naar binnen wordt aangevoerd. Daarom staat er altijd een raampje open in de woonkamer. 

Hoeveel plaatsen zijn er in de zaal met inachtneming van anderhalve meter afstand?

Wij kunnen maximaal 38 personen per voorstelling ontvangen. Per dag/avond zijn dat dus meestal 76 bezoekers.  

Hoe laat mag ik naar binnen?

Een kwartier voor aanvang van de voorstelling gaat de deur open. Houd hiermee rekening in geval van slecht weer (paraplu meenemen). Omdat de ontvangst vlot moet verlopen, is het beter om niet-dringende vragen vooraf via de mail te stellen.

Hoe worden mijn tickets gecontroleerd?

Je ticket wordt gecontroleerd aan de hand van een bezoekerslijst of door het ticket te scannen via je mobiele telefoon. Zorg dat de groep van jouw reservering (= zelfde huishouden) compleet is, voordat je naar binnen gaat. 

Waar hang ik mijn jas op?

Om de drukte in de garderoberuimte naar de toiletten zoveel mogelijk te beperken, is de huidige garderobe in de gang niet te gebruiken. Wij maken (tijdelijk) gebruik van een mobiele kapstok in de tussenruimte tussen woonkamer en zaal bij de bar. Vooral omdat we prachtige net nieuwe gesponsorde stoelen hebben met de namen van de sponsors op de stoelhoes geborduurd, willen wij je vragen je jas niet over je stoel te hangen. 

Mag ik voor en na de voorstelling in de woonkamer of aan de bar plaatsnemen?

Helaas kan dat niet omdat de anderhalvemeter-regel dan niet kan worden gewaarborgd. Nadat je je hebt gemeld en je jas hebt opgehangen, loop je rechtstreeks met een vrijwilliger naar je plaats in de zaal.

Zijn er vaste plaatsen of mag ik zelf een plaats uitkiezen?

Er zijn vaste plaatsen. Van iedere voorstelling wordt een zaalplattegrond gemaakt op basis van de bezoekerslijst en het feit of personen al dan niet naast elkaar mogen zitten. Het is niet toegestaan de indeling van de stoelen te wijzigen of de stoelen te verplaatsen. Let op: wij gaan ervan uit dat alle personen uit één reservering bij elkaar mogen zitten (een huishouden). Als dat niet zo is, horen wij dat graag z.s.m. via e-mail. 

Kan ik nog iets drinken voor de voorstelling?

consumptiekaart

Je kunt iets bestellen voor de voorstelling. De drankjes van je bestelling noteer je op je consumptiekaart op je tafeltje; je noteert bijvoorbeeld op het kaartje: appelsap 1x en koffie 1x (let op: dus niet alleen turven, maar expliciet drankje noemen en aantal). Als je vriend bent, is het eerste kopje gratis; je schrijft dan: koffie gratis 1x. De vrijwilliger neemt je kaartje mee naar de bar waar je bestelling wordt klaargemaakt. Nadat je je bestelling hebt gekregen, reken je de drankjes gelijk af via pin. Je kunt je drankje ook tijdens de voorstelling nuttigen. De consumptiekaart laat je na de voorstelling achter op het tafeltje.

Is er een pauze?

In principe is er geen pauze, tenzij anders aangekondigd. Het is dan ook de bedoeling dat je de gehele voorstelling zoveel mogelijk op je plaats blijft zitten. De voorstelling duurt maximaal 5 kwartier.

Kan ik het toilet bezoeken?

Om zoveel mogelijk verplaatsingen te voorkomen, willen wij je vragen in ieder geval tijdens de voorstellingen niet naar het toilet te gaan. Reinig je handen voor- en nadat je het toilet bezoekt met de ontsmettende gel die daar staat en houd rekening met de anderhalvemeter-regel. 

Kan ik na de voorstelling nog een drankje bestellen?

Dat kan helaas niet bij de eerste voorstelling om 19.30 uur omdat er voor de tweede voorstelling nog moet worden schoongemaakt. Het is van belang dat de eerste groep uiterlijk om 21.00 uur is vertrokken. De bezoekers van de tweede voorstelling kunnen wel een drankje nemen na de voorstelling. Helaas kun je niet in de woonkamer of aan de bar plaatsnemen. We komen de bestelling opnemen en bij je plaats in de zaal bezorgen.

Wanneer kan ik de zaal verlaten?

Na de voorstelling kunnen de bezoekers op de achterste rij de zaal verlaten, hun jas pakken van de kapstok en naar buiten gaan. Vervolgens vertrekt de rij daarvoor en dan zo verder naar voren. Houd in alle gevallen steeds rekening met de anderhalvemeter-regel en wacht even als er iemand voor je vertrekt. Voor de eerste voorstelling: Zorg dat je uiterlijk om 21.00 uur het pand hebt verlaten om ons de gelegenheid te geven grondig schoon te maken voor de tweede groep theaterbezoekers.

Kan ik ook contant betalen voor mijn drankjes?

Om contactmomenten zoveel mogelijk te vermijden, accepteren wij nu alleen pinbetalingen. Je betaalt direct nadat je je bestelling hebt ontvangen.

Waar parkeer ik mijn auto?

Voor wat betreft het parkeren gelden dezelfde regels als voorheen: De Verwachting ligt midden in de dorpskern. Daarom willen wij de parkeeroverlast voor dorpsbewoners zoveel mogelijk beperken. Je kunt je auto daarom het beste parkeren op de Zandweg (tot aan de Lambrechtsenstraat), de centrale toegangsweg tot Ritthem. Daar is over het algemeen voldoende parkeerruimte (gratis). Het is dan hooguit een paar minuten lopen naar De Verwachting.

Ook al maken deze noodzakelijke regels het theaterbezoek er niet bepaald spontaner op, we zijn toch ontzettend blij dat we weer mogen beginnen en hopen daarom van harte op jullie medewerking deze nieuwe regels te helpen handhaven. Bij voorbaat dank hiervoor!

Peter & Esther de Neef

Huiskamertheater De Verwachting