CORONAMAATREGELEN

Coronaprotocol De Stenge, Heinkenszand

Veiligheid en gezondheid van ons allen staan voorop! Tijdens een bezoek aan De Stenge wordt rekening gehouden met de anderhalvemeter-regel en er zijn extra hygiënemaatregelen getroffen. Ondanks dat, zullen wij ernaar streven de theaterbeleving zo groot mogelijk te houden. 

Welke belangrijke maatregelen hebben wij getroffen om de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers te waarborgen?

  • In De Stenge gelden de RIVM-maatregelen voor theaterbezoek. 
  • Contactmomenten worden zoveel mogelijk beperkt.
  • De meeste voorstellingen worden twee keer op een avond (of dag) gespeeld. Tussen de voorstellingen door wordt er schoongemaakt.
  • Wij gaan ervan uit dat de personen van een reservering bij elkaar kunnen zitten. Als dat niet zo is, moeten wij hiervan op de hoogte worden gebracht d.m.v. een e-mail
  • Er staat op diverse plekken desinfectiegel. In ieder geval bij binnenkomst en bij eventueel toiletbezoek willen wij je vragen hiervan gebruik te maken.
  • Je neemt je jas mee de zaal in om grote drukte bij de garderobe te vermijden.
  • Het belangrijkste voor jouw theaterbezoek is dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt. Heb je klachten, blijf dan vooral echt thuis! Stuur ons dan een e-mail of een WhatsApp om je afwezigheid te melden, voordat de voorstelling plaatsvindt. 

Hoeveel plaatsen zijn er in de zaal met inachtneming van anderhalve meter afstand?

Wij kunnen maximaal 30 personen per voorstelling ontvangen. Per avond of dag zijn dat dus meestal 60 bezoekers. 

Hoe laat mag je naar binnen?

Een half uur voor aanvang van de voorstelling gaat de deur open. Omdat de ontvangst vlot moet verlopen, is het niet mogelijk om complexe vragen te beantwoorden. Heb je vragen? Stel die dan liefst vooraf via de mail

Hoe worden mijn tickets gecontroleerd?

De barcodes van je ticket worden vooraf via je mobiele telefoon (of eventueel print, denk aan het milieu) gescand. Zorg dat de groep van jouw reservering compleet is, voordat je de barcodes laat scannen. Als dat niet het geval is, wacht dan even op de ontbrekende personen. 

Zijn er vaste plaatsen of mag ik zelf een plaats uitkiezen?

Je krijgt je plaats toegewezen. Van iedere voorstelling wordt een zaalplattegrond gemaakt op basis van de bezoekers en het feit of personen al dan niet naast elkaar mogen zitten. Let op: wij gaan ervan uit dat alle personen uit één reservering bij elkaar mogen zitten (een huishouden). Als dat niet zo is, horen wij dat graag z.s.m. via e-mail. Een vrijwilliger brengt je naar je plaats. Het is niet toegestaan om de zaalindeling zelf te wijzigen of met stoelen te schuiven. 

Kan ik nog iets drinken voor de voorstelling?

Nadat jou een plaats is toegewezen, kun je nog iets te drinken bestellen bij de bar. Je kunt je drankje zittend in de foyer (afhankelijk van het tijdstip) of in de zaal nuttigen. Je rekent je drankje contant of via pin af. Er wordt niet met consumptiemunten gewerkt.

Is er een pauze?

In principe is er geen pauze, tenzij anders aangekondigd. Het is dan ook de bedoeling dat je de gehele voorstelling zoveel mogelijk op je plaats blijft zitten. De voorstelling duurt maximaal 5 kwartier.

Kan ik het toilet bezoeken?

Om zoveel mogelijk verplaatsingen te voorkomen, willen wij je vragen in ieder geval tijdens de voorstellingen niet naar het toilet te gaan. Reinig je handen voor en nadat je het toilet bezoekt met de ontsmettende gel die daar staat en houd rekening met de anderhalvemeter-regel. 

Kan ik na de voorstelling nog een drankje bestellen?

Na de voorstelling kun je in de foyer nog gezellig nazitten met een drankje.

Hebben jullie een ventilatiesysteem?

De Stenge beschikt over een goedwerkende ventilatiesysteem.

Ook al maken deze noodzakelijke regels het er niet leuker op, we zijn toch ontzettend blij dat we weer mogen beginnen en hopen daarom van harte op jullie medewerking deze nieuwe regels te helpen handhaven. Bij voorbaat dank hiervoor!

Mede namens de medewerkers van De Stenge,

Peter & Esther de Neef

Theaters aan Zee