Cameretten Festival: de winnaars die te zien zijn tijdens de tournee

BeheerderGeen categorie

Comedyduo BRO’S wint 57e editie Cameretten Festival

Op zaterdag 25 november 2023 zijn in een uitverkochte Koninklijke Schouwburg in Den Haag de winnaars van de 57e editie van Cameretten Festival bekend gemaakt. Drie kakelverse cabarettalenten hebben alles op alles gezet om tijdens de grande finale van het langstlopende cabaretfestival van Nederland de felbegeerde VriendenLoterij juryprijs mee naar huis te nemen.

De vakjury, onder leiding van juryvoorzitter Kim Muller, heeft de juryprijs toegekend aan BRO’S, een duo gevormd door Maurits Wijmenga en Ramses van Hall. Brigitte Kaandorp heeft ook de publieksprijs uitgereikt aan BRO’S. De persoonlijkheidsprijs is deze editie niet uitgereikt door de jury.

De jury over BRO’S: “Ramses en Maurits zijn twee energieke jonge honden die vol bravoure hun programma spelen. Ze toveren in rap tempo brutale, gedurfde grappen uit de hoge hoed. Ze zijn een tafel en een stoel, brengen een ode aan porno en dansen in de spotlights. De onderlinge chemie is sterk. De jury ziet de veelzijdigheid van de BRO’s en waardeert het dat ze meerdere disciplines samenbrengen.”

De finalisten van Cameretten Festival 2023 waren: Daveson Ignatia, BRO’S en Molly en Esmee. Alle drie de finalisten zullen te zien zijn tijdens de uitgebreide finalistentournee die op 2 december 2023 van start gaat met voorstellingen in ruim 60 theaters en poppodia. Kijk voor de speellijst op www.cameretten.nl.

Cameretten ontdekt sinds 1966 de echte cabaretparels van de Nederlandse podia. Deze cabaretiers straalden eerder op het podium van Cameretten en hebben het pad vrijgemaakt voor een nieuwe generatie aanstormend talent: Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs, Patrick Laureij, Alex Ploeg, Janneke de Bijl, Andries Tunru en Yunus Aktas.

Op vrijdag 9 februari 2024 te zien bij Theaters aan Zee in De Verwachting en op zaterdag 10 februari (een dag later) in Dorpshuis Renesse. Voor 10 februari zijn nog kaarten te koop via deze link.